Общинските съветници ще избират зам.-председатели и постоянни комисии

Снимката е илюстративна, от първото заседание на новия Общински съвет Снимката е илюстративна, от първото заседание на новия Общински съвет

Днес (28.11) от 13,30 е поредното заседание през този месец на новия общински съвет. В него, както и в предното, отново има две точки - Определяне на постоянни комисии на Общински съвет - Троян и Избор на заместник председатели на Общинския съвет.

В предния мандат постоянните комисии бяха следните:

  1. Бюджет, финанси и икономика;
  2. ТСУ и инвестиционна политика;
  3. Здравеопазване и социална политика;
  4. Образование, спорт, култура и граждански организации;
  5. Туризъм и околна среда;
  6. Законност, обществен ред и контрол върху работата с жалби и предложения на гражданите.

Дали те ще останат същите или ще има някакви промени, предстои да разберем.

Освен комисии и членове, се очаква да бъдат избрани също и председатели и зам.-председатели. На комисията "Бюджет, финанси и икономика" се очаква председател да е един от бизнесмените - инж. Марин Радевски (ГЕРБ), който заемаше позицията и в предния мандат или инж. Владимир Хаджийски (БСП). Председателското място на "ТСУ и инвестиционна политика" е под въпрос, т.к. бившият председател Румен Райков не е сред новоизбраните общински съветници, поради което мястото ще бъде заето от нов съветник. На комисията по "Здравеопазване и социална политика" се очаква да остане досегашният председател д-р Цветомила Дудевска (ГЕРБ). "Образование, спорт, култура и граждански организации" се очаква да бъде председателствана от инж. Ангел Балев (МК "Глас народен"). Комисията по "Туризъм и околна среда" се очаква също да бъде председателствана от досегашния председател Даниел Сираков (ВМРО). За председател на комисията "Законност, обществен ред и контрол върху работата с жалби и предложения на гражданите" за председател се очаква да бъде избран един от лидерите на партия ДПС или на местната коалиция "Глас народен" - съответно Младен Мондешки (ДПС) или Николай Тодоров (МК "Глас народен").

Посочените кандидати са само предположения и след днешната сесия може да има и изненади.

Гражданите имат право да присъстват на това заседание, както и на всички заседания на местния парламент.

Споделяне