Признателност към бивши кметове

Кирил Захариев - бивш кмет на Черни Осъм, Донка Михайлова и инж. Петко Пенков Кирил Захариев - бивш кмет на Черни Осъм, Донка Михайлова и инж. Петко Пенков Снимки: Фейсбук на Донка Михайлова

Обикновено тези, които слизат по някаква причина от властта, лесно и бързо биват забравени. Пример за друго даде троянското общинско ръководство – то повика на среща досегашни кметове на села, за да благодари за съвместната работа и да им връчи малки подаръци. Забележително е, че те са издигани от различни политически партии.

Благодарствени грамоти получиха Иванчо Раев, досегашен кмет на Борима, Иван Карагьозов – на Врабево, Веска Мешева – на Калейца, Минко Станчевски – на Шипково, многомандатните кметове на Голяма Желязна и Черни Осъм Иван Христов и Кирил Захариев, на Орешак – Христо Терзиев.

Някои от тях не пожелаха повече да бъдат в местната власт, други не успяха в надпреварата на последните избори. Но признателността към всеки, който е допринесъл с нещо за просперитета на своето място (според възможностите и силите си), е добър пример за цивилизовано отношение.

Споделяне