Равносметката на Петър Матов Избрана

Петър Матов Петър Матов

2021 година... Мина страшно бързо, което със сигурност значи, че е била пълна с много емоции и моменти от онези, дето ти спират дъха. Ако говорим за спортните ми изяви, тази година мислех, че ще са доста оскъдни - предвид останалите ми ангажименти около къщата, която строим, и работата ми. Но уви, и тази година успях да се докосна до планината. Добрите постижения на състезанията по планинско колоездене не бяха малко, като Търново Ултра - 2-ро място, Витоша 100 - 2-ро място, Планински маратон София - 2-ро място и стигнем чак до Априлци, където взех 1-во място, всъщност точно там през 2015 г. ми беше първото състезание и мечтаех един ден да се кача на най-високото стъпало. Кулминацията на тазгодишните състезания - най-епичните 6 етапа в Redbull Bike the Balkan - 2 място, но не то беше важното! Успяхме да помогнем на едно малко момче, като покрай преминаването на маршрута организирахме благородна кампания за него. През годината изминах към 15 000 км, с положителна денивелация почти 200 000 м, всичкото това за 620 часа на колелото. 

Уроците, които ми даде 2021, със сигурност са да не спирам да се боря за мечтите си. Постигането на една мечта освобождава място за друга! Научих за себе си, че мога много повече от това, което правя, също така че светът е в един доста консуматорски етап, а на мен това никак не ми допада - това беше и причината да избера Троян пред живота ми в София.

През следващата година ще се опитам да продължа с това, което правя. Досега планината ме държи жив и ми дава сила за всичко останало. Със сигурност ще се опитам да популяризирам планинското колоездене и в нашия град. 

Поздрави, Петър!


Бел. ред.: Петър Матов работи от Троян за международна фирма с офис в София. Заедно с партньора си в колоезденето Минко Банков дариха сумата, спечелена от състезанието Redbull Bike the Balkanк, където се класираха 2-ри, и организираха благотворителен търг за лечението на Ивайло Станиславов Цветанов.

Споделяне

Галерия със снимки