Милена Тодорова е световен вицешампион при младежите

Вляво на стълбичката на победителите Милена Тодорова Вляво на стълбичката на победителите Милена Тодорова Снимка:www.biathlonworld.com

Троянската биатлонистка Милена Тодорова спечели сребърен медал в индивидуалната дисциплина на 12.5 км за младежи на световното юношеско първенство по биатлон в Ленцерхайде (Швейцария).

Със страхотно бягане 22-годишната състезателка на Клуб по биатлон и стрелба "Аякс" Троян завъртя петте обиколки с най-добро време от всички състезателки - 36:05.2 минути, но в четирите стрелби допусна 3 грешки, което и костваше световната титла.

В крайното класиране, Милена се нареди втора на +1:07.9 минути след шампионката Анастасия Халиулина от Русия, което и донесе и вицешампионската титла при младежите. Рускинята измина трасето за 41:32.6 минути и повали всичките 20 мишени. Трета се нареди състезателката на домакините - швейцарката Еми Басерга с две грешки в стрелбата и пасив от +1:16.0 минути след победителката.

Милена получи поздравление и от своя приятел - звездата на българския биатлон и състезател №1 на България Владимир Илиев, който написа в профила си във фейсбук "Браво, ти си моята гордост!".

Поздравления и от екипа на HemusNews!

Споделяне