Четвъртък, 13 Май 2021 17:38

Криминална хроника към 13 май 2021 г.

19-годишна от Троян е задържана за срок до 24 часа в местното районно управление на МВР, след като на 12 май около 15.30 ч. при управление на лек автомобил в града е спряна за полицейска проверка и в пепелник на превозното средство е открито пакетче, с бяло прахообразно вещество. При полеви тест, веществото което е с общо тегло от 1 грам е реагирало на метамфетамин. По случая е образувано досъдебно производство и работата продължава.

20-годишен от Троян е задържан в местното районно управление на МВР, след като през вчерашния ден, в помещения към имот обитаван от лицето, криминалисти  от РУ Троян са намерили и иззели прахообразно вещество, с общо тегло 16 грама, което след изследване с полеви тест е реагирало на  на метамфетамин. Установена е и суха, жълто-кафява тревиста маса, т.нар. "чай за пушене" /дизайнерска дрога/, с общо тегло 6 грама. Мъжът е задържан за срок от 24 часа по ЗМВР, образувано е досъдебно производство и работата по случая продължават служителите на РУ Троян.

На 12 май на територията на община Троян е проведена специализирана операция, насочена срещу битовата престъпност в малките населени места и с участието на служители от РУ Троян и ЗЖУ-Плевен. В хода на предприетите действия полицейските служители са образували едно досъдебно производство, проверили са 80 МПС и 91 лица, като за установени нарушения са съставили 7 акта и 36 глоби с фиш по ЗДВП, а 1 лице е задържано. 

В РУ Троян е образувано досъдебно производство след получен на 08 май сигнал, че от къща в с.Бели Осъм, от неустановена дата до момента са отнети множество домакински електроуреди и черна техника. Работата по случая продължава.

Две лица от Троян, на възраст 17 и 21 години са задържани за срок от 24 часа в местното районно управление на МВР, след като на 07 май при проведени оперативно-издирвателни мероприятия от криминалисти на РУ Троян, са установени като съпричастни към опит за кражба от магазин в града. Инцидента е станал на 05 май около 20.30 ч., а до кражба не се е стигнало заради реакцията на персонала на обекта. По случая е образувано досъдебно производство и работата продължава.

Във връзка с воденото досъдебно производство 20-годишен мъж от Троян е привлечен от прокуратурата в качеството на обвиняем, за извършена кражба на дамска чанта от 87-годишна жена. Инцидентът е от 6 май, когато младия мъж е издърпал със сила чаната /с намиращ се в нея портфейл със сумата от 25 лева/ от ръцете на възрастната жена, която е чакала автобус на спирка, на ул. Васил Левски.

Източник: ОД на МВР - Ловеч