25-годишен е задържан за притежание на наркотични вещества

РУ - Троян РУ - Троян

На 02 декември около 15:00 ч. на ул. "Васил Левски" в Троян за полицейска проверка е спрян лек автомобил управляван от 24-годишен и пътник на 25 години. В хода на последвалите процесуално-следствени действия и извършен личен обиск на лицата, в джоб на дрехите на 25-годишния пътник в превозното средство полицаите са открили суха зелена тревиста маса под формата топче и опаковка с бяло кристалообразно вещество – и двете с общо тегло по 1 грам. При тестване с полеви тест първото веществото е реагирало на канабис, а кристалообразното на метамфетамин.

По случая е образувано досъдебно производство, а 25-годишния мъж е задържан и работа на служителите на РУ - Троян по случая продължава.


Още от бюлетина на МВР:

Полицейски специализирани операции

На 02 декември полицейски служители на РУ - Троян са провели специализирана полицейска операция, в рамките на която са извършили проверка на 42 МПС и 56 лица, като за установени нарушения са съставили 24 глоби с фиш по Закона за движене по пътищата (ЗДВП). Подобни полицейски операции са проведение и в Луковит и Тетевен.


Още един задържан за притежание на наркотични вещества

В края на месец ноември 25-годишен жител на Троян е задържан за срок до 24 часа в местното районно управление, след като в хода на работата по досъдебно производство е извършено претърсване в жилище обитавано от лицето, където е открита и иззета кутийка съдържаща бяло, кристалообразно вещество, с бруто тегло 10 грама. При тестване с полеви наркотест веществото е реагирало на метамфетамин. По случая в РУ - Троян е образувано досъдебно производство и работата продължава.

---

По информация на ОД на МВР - Ловеч

Споделяне