Изгоряха пощата и салонът в Белиш

Пожар в пощата и салонът в Белиш Пожар в пощата и салонът в Белиш Снимки: Донка Михайлова

Огнена стихия унищожи тази нощ пощата и салонът в Белиш. Пожарът е забелязан към 5 ч. сутринта от възрастен човек, живеещ наблизо. Подаден е сигнал и огнеборците са се отзовали веднага.

Болната от грип Донка Михайлова написа в социалните мрежи, че в понеделник е трябвало да има приемна на кмета там. Михайлова припомня, че в тази публична сграда селото е празнувало общите си празници, ползвало я и тато единствена изборна секция за жителите на Белиш.

„Салонът бе върнат в собственост на Община Троян след продължителни и сложни административни процедури, които заедно с кмета Тодор Радевски водихме с “Български пощи”, а помещението, в което се извършват пощенски услуги, е собственост на Пощите. Много бяха срещите ми с различни институции в усилието да си върнем салона. Успяхме да осигурим решение на Министерския съвет, за да легитимираме собствеността си. Община Троян финансира реконструкцията и обзавеждането и предостави салона на селото. Вложен беше немалко доброволен труд на хора от Белиш за реконструкция на покрива“, пише още кметът на община Троян.

Причините за пожара тепърва ще се изясняват, "Комунални услуги" са обезопасили района. Единственото хубаво е, че сградата е застрахована.

Споделяне

Галерия със снимки