Пътен инцидент в Троян отне млад човешки живот

РУ - Троян РУ - Троян Снимката е илюстративна

На 18 февруари малко след полунощ в троянската полиция е получен сигнал за пътен инцидент в Троян, на правия участък след завоя при "Родопа Троян" към кръстовището на "Кози вир". Незабавно към мястото на произшествието са изпратени екипи на РУ - Троян и РСПБЗН - Троян, които са установили лек автомобил БМВ, който при движението си от с. Орешак към Троян е напуснал пътното платно, преминал е през тротоара и се е обърнал в крайпътната вада.

Край колата са били двама младежи на 24 и 27 години и двамата от гр. Мездра, които са успели да напуснат превозното средство, а пристигналите на място екипи са извадили от колата 22-годишен младеж от с. Зверино, общ. Мездра, който малко по-късно е починал. Припомняме, че преди години на същия участък, по подобен начин и отново след употреба на алкохол, живота си загуби и 27-годишен наш съгражданин.

По данни на двете лица, водач на превозното средство е бил 24-годишният. Мъжете са тествани с технически средства за алкохол и наркотици, като пробите за наркотици са отрицателни, а тези за алкохол са отчели и при двамата над 1,2 промила в издишания въздух. Издадени са им талони за медицинско изследване и са взети кръвни проби за химически анализ.

Работата по установяване на причините за пътното произшествие продължава. За случая е уведомен дежурен прокурор и в РУ Троян е образувано досъдебно производство.

---

По информация на ОД на МВР - Ловеч

Споделяне