Проведе се годишният анализ на ОДМВР- Ловеч

Годишен анализ на ОДМВР- Ловеч Годишен анализ на ОДМВР- Ловеч Снимки: Областна администрация - Ловеч

На 25.01.2024 г., се проведе годишният анализ на ОДМВР - Ловеч. На него присъстваха главният секретар на МВР - гл. комисар Живко Коцев, неговият заместник - гл. комисар Димитър Кангалджиев, зам.-областният управител Нели Читинова, кметът на Община Ловеч Страцимир Петков, окръжният прокурор Валентин Вълков.

Директорът на ОДМВР – Ловеч, старши комисар Станислав Великов, представи постигнатото от служителите на МВР в областта, както и набелязаните цели през новата година. Той изрази увереност, че резултатите ще бъдат надградени през текущата година.

„Намаляване на пътнотранспортните произшествия, противодействие на домашното насилие, обучение на състава - това ще са нашите приоритети и по тях ще се оценява работата на областните дирекции.“ - каза главният секретар на МВР пред ръководния състав на дирекцията.

Като национален приоритет и задължение на МВР в тясно взаимодействие с останалите институции - на местно и централно ниво, беше изтъкната пътната безопасност. Отчетено от присъстващите на анализа беше, че 9 загинали по пътищата повече в сравнение с предходната година е тревожен показател.

Професионалното ръководство на МВР оцени положителната тенденция по линия на престъпленията против личността – 100 % разкриваемост при убийствата и грабежите.

Главен комисар Коцев подчерта, че от изключителна важност е МВР служителите да се вслушват в проблемите на местното население. Той постави и изискване  за засилване на превенцията в учебните заведения по линия на наркоразпространението.

„Децата са нашето бъдеще и ние трябва да полагаме непрестанни грижи в тази насока.“ - допълни още  той.

---

Областна администрация - Ловеч

Споделяне

Галерия със снимки