Сряда, 27 Януари 2021 18:04

Спомен за поетесата Маргарита Бояджиева

Преди 40 дни свърши земният живот на Маргарита. Тя обичаше родния край, приятелите, съучениците си... Изразяваше искрените си чувства в поезията, събрана в две малки книжки - "Карма", издадена през 1999 г., и "Благодарност" от 2006 г.

Първата стихосбирка започва със стихотворението "Троян", което тя възторжено казваше наизуст не само в зала "Форум" на троянското читалище, а и на приятели, срещнати на улицата. Рецитираше винаги наизуст и със силно вълнение и другите си стихове на четенията, организирани от Дружеството на троянските писатели, на което беше член. Стихосбирката "Карма" включва много стихотворения, изпълнени с болка от раздялата с любимия човек, но възпява и природата, приятелството, обичта към децата и майката. Тези вечни чувства вълнуват поетесата и във втората книга, чието заглавие разкрива любовта и благодарността на Маргарита към хората, която озаряваше лицето ѝ въпреки житейските несгоди.

В спомените на читателите тя ще остане със стихотворението "Троян", кoeтo можете да прочетете в галерията със снимки. То е отличено с втора награда.

М. Бояджиева участва със свои творби в сборника на троянските писатели "Гласове от Балкана".

www.HemusNews.com

Галерия със снимки