Петък, 19 Март 2021 17:31

Врабчев във Врабево

Актьорът Даниел Рашев в "На кафе с Гала" Актьорът Даниел Рашев в "На кафе с Гала"

Това заглавие може да озадачи хора, които не гледат известния сериал "Откраднат живот" по Нова телевизия, а тези, които го гледат – какво е правел актьорът Даниел Рашев в нашенското село. Той изпълнява ролята на анестезиолога д-р Мaртин Врабчев в споменатия филм. Тази сутрин беше гост в предаването "На кафе с Гала" в същата телевизия.

По темата на настоящия материал разказа, че е бил актьор в Ловешкия драматичен театър. Идва момент, когато тази работа му омръзва, затова отива при приятел в с. Врабево, който държи местната кръчма. Там една година става готвач предимно на кюфтета и кебапчета. На въпроса на водещата Гала имало ли е интересни хора, си спомни за човек с прякор Паяка и за бай Васил Тела, който е бил около 100 кг. Когато Даниел го е подканял късно вечер да напусне кръчмата, Тела му е предлагал да го изнесе, което е било невъзможно заради слабото тяло на готвача. Събеседниците споделиха колко харесват Троян и околностите, в което зрителите на Туризъм БГ се убедиха от предаването за нашия  град и за Врабево.

В предаването по БНТ 1 председателят на читалището в село Врабево Милка Стратева показа църквата "Архангел Михаил", музейната сбирка, в която има кът за световноизвестния врабьовенец – художника на текстил Марин Върбанов. Госпожа Стратева разказа и местната легенда за Гяур баир.

А от предаването на Гала се разбра, че Даниел Рашев е изпълнил ролята на цар Борис в руско-българския филм "Вангелия", който беше излъчен по БНТ по повод 100-годишнината от рождението на Ванга.

Актьорът е участвал и в други международни продукции, а сега зрителите със симпатия следят сложната му съдба в последния сезон на "Откраднат живот".

Цялото предаване може да изгледате по-долу!

www.HemusNews.com

Медия