"Смисълът на живота ми е музиката" - Веселин Маринов

Веселин Маринов в Троян Веселин Маринов в Троян

Певецът Веселин Маринов представи автобиографичната си книга в салона на троянското читалище – място, където е изнасял по два концерта благодарение на Марин Радевски, за когото си спомни с болка и го нарече будител.

За автора пандемията е имала и положителна страна, защото пролетта на 2020 започва да пише и завършва книгата през лятото. Почувствал е, че е дошло време за написването ѝ, след като такива млади певци като Криско и Сто кила имат автобиографични книги. Представянето ѝ се редуваше с песни в съпровод на Светослав Лобушки или акапелно, което почитателите му очакваха. Щастлив период за певеца е общуването с публиката, то и сега беше сърдечно и непринудено.

Певецът разказа за детството си, когато е пял на тържествата в училище, бил е и барабанист в прогимназията. После се изявява в младежкия дом, в казармата. Спечелва конкурса "Ален мак", което е решителен прелом в живота му. Войнишката служба в Хасково е най-истинският период, когато е почнал да си вярва. Приятел го подтиква да кандидатства в консеваторията и от 721 кандидати влиза четвърти. Разказа за трудните студентски години, за успехите си като певец в Германия. Най-щастливите моменти в живота за автора са раждането на дъщеря му и концертите в Москва с много звезди, а сега преживява и уникално чувство да се радва на внуци. Направили са му  впечатление грандиозните концерти в Русия и най-компетентната руска публика. При 1-вото участие в Москва се е усетил потребен и композиторът Тончо Русев му е казал, че вече е фактор. В. Маринов има албум на руски език "Горькая любовь" ("Горчиво вино"). Пели са единствено с Лили Иванова на грандиозен концерт за юбилей на Москва с руски и световни звезди. Сподели, че неговото място е Беларус заради спокойствието там, че обича източноправославните хора. В. Маринов разказа и за приятелството си с Бисер Киров и Емил Димитров, който му е поднесъл цветя на сцената на 18.05.1995 г. Призна колко му е приятно сред троянската публика, която му е задала най-много въпроси след съгражданите в Полски Тръмбеш. Имаше почитателка от 20 години, която беше прочела книгата. Учителката Богдана Илиева е сбъднала мечтата си за тази среща, а приятелят му от 25 години Иван Ковачев го запита какво ще прави с предстоящото, на което певецът отговори, че може да има нова книга. В настоящата е прекалено искрен. Изпя песента на Пламен Ставрев за лятото, която сякаш разказва живота му. Благодари, че в такава светлина няма да го срещнем.

Срещата на Веселин Маринов с феновете му от Троян продължи два часа и завърши с автографи за закупилите книгата и със снимки с тях.

Споделяне