Стартираха "Дни на талантите и интересите 2023" в Троян

Стартираха "Дни на талантите и интересите 2023" Стартираха "Дни на талантите и интересите 2023" Снимки: Община Троян

На 18 април за 19-а поредна година стартира фестивалът „Дни на талантите и интересите 2023“ под надслов „Бъдещето през моите очи” – една прекрасна инициатива за децата на община Троян, възникнала по идея на Ваня Давидова и утвърдила се през годините като добра практика на библиотеката към НЧ „Наука – 1870 г.“ – гр. Троян.

Традиционно, проявите във фестивалните дни са изобразително изкуство, инструментално изпълнение, вокално изпълнение, танцово изкуство, четене, художествено слово, лично авторско творчество, мултимедийна презентация. Организират се и няколко изложби – за домашни любимци, колекции и хобита, кулинарно изкуство. Дните на талантите и интересите завършват с проявата „Карнавален костюм, дефиле и концерт“. Участниците ще получават грамотите си за участие на 26.04.2023 г.

Фестивалът започна с инициативата „Изобразително изкуство“, в която се включиха повече от 70 деца от училищата и детските градини на Община Троян. Той беше открит от г-жа Тотка Станчева. От името на Общинска администрация, приветствие отправи началника на отдел „Образование, спорт, култура и демографска политика” – г-жа Вяра Дочева.

На 19-ти април фестивалът продължава със следващата инициатива - „Вокално изпълнение“.

Заповядайте да се насладите на таланта на троянските деца!

---

По информация на Община Троян

Споделяне