Орешачани играха "Видовден" в Габровския драматичен театър

Театралният състав към читалището в Орешак представи своята пиеса „Видовден” на сцената на Габровския драматичен театър „Рачо Стоянов” тази вечер, 18 юли.

Преди дни пиесата – авторска на играещия режисьор Васил Василев, отново събра пълен салон в Троян. Скъп гост тогава беше писателката Розмари де Мео, нашумяла с книгата си „Стопанката на Господ”. Премиерата бе преди 2 години и спектакълът гостува вече на много сцени.

Както сподели г-н Василев, играят „Видовден” паралелно с другата му пиеса – „Огънят на имането”. Миналата година за Деня на независимостта „Огънят на имането” бе представена в Старо Стефаново под открито небе, и това представление се е превърнало в легендарно, твърдят местните хора. На пълнолуние сцената на открито се оказала толкова сполучлив декор за сюжета на романтичната пиеса, че и сега те говорят с въодушевление за нея. Затова не е изненадващо, че и „Видовден” има покана от Розмари Де Мео, собственичка на къща в Стефаново, и кмета Иван Джуров - да я покажат на поляната пред църквата в Архитектурния резерват Старо Стефаново в Деня на независимостта (22 септември), който е и празник на селото.

Ще припомним, че постановките са впечатляващи, а в състава на актьорите самодейци има както орешачани, така и троянци.

Споделяне