Събота, 22 Февруари 2020 10:02

Рожден ден на камерния театър

Театрална школа "Нюанси" в постановката "Където улиците нямат имена" Театрална школа "Нюанси" в постановката "Където улиците нямат имена"

Театрална школа "Нюанси" празнува една година от създаване на камерния театър. В камерната зала на ул. Димитър Икономов 12 започнаха празниците, по време на които ще бъдат представени няколко постановки от 21 до 24.02. Празникът откри Василена – дете от театралната трупа. През този период се играят десетки представления, шест от които премиери. Ръководителите на школата Теодор Лука и Моника Генкова предвиждат ежегодно да има седмица на театралното изкуство за изпращане на зимата.

Т. Лука сподели, че в началото е имал един съмишленик и шепа хора, а сега се обучават 100 души от детски градини, училища и възрастни хора. Една от първите, които са го подкрепили, е Маруся Индерлийска. Изказа благодарност на нея, Ивайло Стефанов и Венцислав Вълков, които са дали душа и сърце в работата си. Важна е и материалната подкрепа на Ивайло Стефанов за строителните работи и декорите. Събитието се осъществява с подкрепата на Фондация "Мечти без граници", чийто представител е Тони Дудев. Лука изказа благодарност на троянското читалище за дългогодишната подкрепа. Връчи наградата "Ръка за ръка" на Милен Димитров, собственик на Арт клуб Троян. Барът представлява оазис за хората в градчето. Г-н Димитров изрази радостта си от работата на школата, която прави нещо абсолютно различно.

Т. Лука обяви, че от 25.04. ще има отново фестивал "Изкуството превзема града". След откриването беше премиерата на спектакъла "Кръв". На 22.02. гостува постановката на Арт асоциация "Водолей" "Грехове наши" от 18 ч., а от 20 ч. ще се играе Импровизатора. На 23.02. от 19 ч. можете да гледате "Вечеря с Андре" и на 24.02. от 19 ч. - 2-ро представление на "Кръв".

Успех на фестивала!

Галерия със снимки