Понеделник, 04 Май 2020 17:18

Приказка на български звуча в ефира на Казахстан

Приказка на български звуча в ефира на Казахстан Снимка: YouTube

Учителката Ангелина Иванова прочете на български и руски език приказката „Дядо вади ряпа“ и поднесе приветствието на българите, които живеят в Казахстан, за националния празник там 1 май. Изпълнението на приказката може да се види в "Youtube".

Г-жа Иванова живее в Добродан и работи в Троян като преподавателка по български език и литература. С Казахстан я свързва доскорошната и работа в Павлодар след спечелен конкурс на Образователното министерство.

Ето какво разказва Ангелина Иванова за малко познатата за нас страна на стената си във фейсбук.

"1 май в Казахстан е национален празник. С указ на първия президент на независим Казахстан Нурсултан Назърбаев 1 май е обявен за Празник на единството на народа на Казахстан (рус. Праздник единства народа Казахстана / каз. Қазақстан халқының бірлігі күні). Денят се отбелязва с много тържества, като акцентът е върху традициите и националния език на националните малцинства (които са над 120). Представители на отделните народности поздравяват сънародниците си на своя роден език, а тъй като тази година празненствата ще са виртуални, в празничния блок са включени и различни текстове, прочетени на различни езици.

За мен беше чест да произнеса приветствието на българите от Павлодарска област, както и да прочета кратка приказка на български и руски език."

 

Прикачваме видеклиповете от YouTube профила на г-жа Иванова:

 

Споделяне