Премиерът похвали кмета от БСП Михайлова

Премиерът Борисов с кмета Михайлова и председателя на ОбС инж. Пенков Премиерът Борисов с кмета Михайлова и председателя на ОбС инж. Пенков

С подарък – осветена икона на света Петка, си тръгна от Троян в четвъртък премиерът Бойко Борисов, който доведе в нашия град почти цялото правителство. Сред високите гости бяха вицепремиерът Дончев, финансист номер 1 Горанов, вътрешният министър Младенов, заместник-министърът на регионалното развитие Николай Нанков, шефът на АПИ Георги Терзийски.

Като ти е добър кметът, всичко върви", коментира по-късно премиерът по адрес на троянския градоначалник. Повод бяха обектите, които посети, и видяното в тях. Пред журналисти Борисов каза още, че с Донка – с присъщата му фамилиарност използва малкото име на Михайлова – се карат месец преди изборите, после всичко вървяло добре.  Тв репортажите през деня показваха Донка Михайлова, която слезе от премиерския автомобил при първата спирка от височайшата визита – строящата се сепарираща и компостираща инсталация за отпадъци. В сряда кабинетът одобри 2,56 млн. лв. частично финансиране на трета клетка на депото за твърди битови отпадъци. След това бе дадено началото на работата за изграждане на моста с дължина 43,2 м при бензиностанция „Лукойл“, чрез който ще се осъществи връзка между път II-35 и път III-357 = Троян-Ловеч и Троян-Орешак, като крайната цел на това дългосрочно строителство е да се разтовари трафикът през града. Шефът на АПИ Георги Терзийски и кметът Михайлова разписаха Акт 2 за строителна линия на обекта. После Борисов и хората му извън програмата си бяха в местната пожарна, където нейният началник Петър Петров получи обещание да се осигури пикап, от какъвто имат нужда. Премиерът избра за спирка и РУ на МВР. Там Михайлова изтъкна, че този град се управлява от жени. Междувременно тя и председателят на общинския съвет инж. Пенков използваха момента, за да поставят още искания – да се осигури целогодишна проходимост на Беклемето и да се предоставят пари за нова спортна зала. Получиха обещание за съдействие.

С интерес насядалите в кафенетата на открито по троянския площад изгледаха пъстрата делегация, която влезе в общинската сграда.

Последната спирка бе Калинел – с благодарност, че по време на корона изолацията са шили маски – 65 000, че са помогнали на местните болници. Инж. Радевски разведе гостите във фирмата и получи комплименти за европейския и вид.

Така чрез височайшата визита Троян влезе в националните новини. А доколко обещаното ще се изпълни – предстои да видим.

Повече снимки от посещението може да разгледате по-долу във фотогалерията.

 

www.HemusNews.com

Споделяне