Петък, 23 Април 2021 19:11

Изграждат Център за временно настаняване в Дълбок дол

В началото на май ще започне ремонт и преустройство на бившето училище в Дълбок дол, в което ще се осигуряват две социални услуги - Център за грижа за лица с психични разстройства и Център за временно настаняване.

Центърът за временно настаняване предоставя топла храна, грижа и подслон на скитащи и бездомни хора в най-студените зимни месеци. Услугата се предоставя краткосрочно. Центърът се издържа от общинския бюджет. Лицата, които имат доходи заплащат 50% от дохода си за времето на ползване на услугата. Във времето на неговата работа от 2014 г. досега е дал подслон на 11 души. Първоначално центърът беше разположен в Добродан. Сега там е разположена услугата за дементни и той е преместен в Дълбок дол.

Неговата реконструкция ще се осъществи със средства от бюджета на общината и ще бъде около 98 хил. лв.

Центърът за временно настаняване ще разполага с две единични стаи с обща баня, стая за документи, отделен санитарен възел за персонала и приемно помещение. За всяка стая са предвидени самостоятелно легло, гардероб, шкафче за лични вещи, скрин, маса със стол и телевизор.

От приемното помещение се осъществява топла връзка с ЦГЛПР. Предвиден е и самостоятелен вход от двора на имота.

След проведените обществени поръчки фирма „Билдинг груп -2000“ от Кнежа е избрана изпълнител на строително-монтажните работи, авторският надзор е на „Троянарх“ ЕООД, строителният надзор - пловдивската фирма „Кима Консулт“ ЕООД.