Маргрет Креклешка и нейната школа по рисуване

Школата е създадена през септември 2003 г. Оттогава досега през ателието са минали повече от 500 деца. Участвали са в много конкурси и са печелили награди. През последната учебна година от конкурса "Докоснати от Коледа" за рисувана картичка 3-то място спечелва Надежда Георгиева на 7 г., a  Самуил Атанасов на 10 г. е с поощрение. Същият печели първо място в конкурса "Примерът за добротата, който ме вдъхновява“. Второ място е за Божидара Балева на 7 г. От националния конкурс "Рецептите на баба" грамоти са получили Яница Иванова, Йоана Христова и Никол Иванова – всичките на 7 г. Конкурсът "С очите си видях бедата" е на общинско ниво. Класирани са на първо място Надежда Георгиева, на второ – Божидара Балева – и двете на 7 г. На 3. място е Габриела Пейнекова – 8 г. Във 2. възрастова група на 1. място е Елена Маркова – 11 г. , на 2. – Самуил Атанасов – на 11 г.

Всяка година школата прави изложба около 1.06. И сега изложбата е на 2. етаж във фоайето на читалище "Наука – 1870 г. Получили са финансиране от община Троян да направят рамки на картините. Така могат да се използват за подаръци от читалището.

Школата по изобразително изкуство е в списъка с кръжоци на нашето читалище. През есента  ще се записват нови деца. Ще бъдат обучавани от една усмихната, лъчезарна, талантлива  учителка – Маргрет Креклешка, в нейното ателие на ул. "Христо Ботев" 71, бл. "Лале" ,вх. А.

Споделяне

Галерия със снимки