Пропадна част от пътното платно до Троянския манастир

Пропадналата част от пътното платно между Орешак и Черни Осъм Пропадналата част от пътното платно между Орешак и Черни Осъм Снимки: Община Троян

На 12.01.2023 г. (четвъртък) след подаден сигнал в Община Троян от РУ на МВР – Троян, и от кмета на Орешак, беше установено, че в с. Орешак, в района на Троянския манастир, част от подпорната стена под пътя Орешак - Черни Осъм е компрометирана. На лице са пропадане на част от пътното платно и видими пукнатини по асфалтовата настилка. На място бяха зам.- кметът на Община Троян Ангел Ангелов, директорът на Дирекция „Строителство“ инж. Николай Райковски и кметът на Орешак Марияна Генова.

Участъкът от пътя бе незабавно обезопасен, като едното платно за движение е затворено. Кметът на Община Троян информира областния управител за ситуацията и обсъди с г-н Славчев действията за търсене на средства от Междуведомствената комисия по бедствия и аварии. Започна подготовка на изискуемите документи. Кметът Михайлова разпореди да бъде направен оглед от геодезист и незабавно да бъде възложено проектиране на подпорната стена за укрепване на проблемния участък.

Община Троян апелира преминаващите в този участък автомобили и пешеходци да се движат с повишено внимание.

Споделяне