Стартира проектът „Започни да плуваш“

Закритият басейн на СУ „Св. Климент Охридски“, където се провежда проектът "Започни да плуваш" Закритият басейн на СУ „Св. Климент Охридски“, където се провежда проектът "Започни да плуваш" Снимки: Община Троян

В понеделник, 10.04.2023 г., стартира проектът „Започни да плуваш“, който ще бъде реализиран за втора поредна година. Заниманията ще се провеждат в закрития басейн на СУ „Св. Климент Охридски“, а тренировките - от Плувен клуб „Инвиктус“ – гр. Плевен.

Проектът е с активното съдействие и финансова подкрепа на Община Троян, по инициатива на Кмета на Общината – г-жа Донка Михайлова, ПК „Инвиктус“ – гр. Плевен и СУ „Св. Климент Охридски“ – гр. Троян.

За безплатните 6 часа се очаква децата да овладеят начални техники на плуване. Краят на проекта ще бъде отбелязан с две състезания между всички обучени деца, а най-добрите ще бъдат стимулирани с материални награди. След приключване на обучението по проекта децата могат да продължат да плуват безплатно в басейна с оказване на методическа подкрепа от преподаватели на СУ „Св. Климент Охридски“ или да се включат да тренират плуване на по-високо ниво в групите на ПК „Инвиктус“.

Професионални треньори ще обучават децата да плуват, а проектът доказва вече утвърдилата се политика на община Троян за пълноценна подкрепа на личностното развитите на децата и грижата към детското здраве чрез повишаване на двигателната активност и култура на децата с участието им в проектите „Научи се да караш ски“ и „Започни да плуваш“.

---

Пресинформация на Община Троян

Споделяне

Галерия със снимки