Софийска фирма купува бившата резиденция край Троян

Част от бившата резиденция в парк "Капинчо" Част от бившата резиденция в парк "Капинчо" Снимка: www.troyan21.com

Намерение да преустрои бившата резиденция в парка „Капинчо” над Троян във висококласен хотел е заявил новият собственик.

На публичен търг софийска фирма е придобила апетитния имот като единствен кандидат при начално обявената тръжна цена 244 328 лв. Тя бе определена, след като първоначално гласуваните от общинските съветници 305 000 лева не привлякоха нито един участник при три последователно обявявани търгове. Хронологията на тези опити за продажба на имота на община Троян, от години стоящ неизползван и пред опасност да се разруши, е от ноември 2017 г., когато са закупени 5 комплекта тръжна документация, но на самата дата не се явил нито един кандидат.  През 2018 г. имаше два нови търга без никакъв интерес, довел до 20% снижение на първоначалната цена. Тези факти припомни Борис Бояджиев, директор на дирекция „Общинска собственост и икономика”.

Резиденцията е комплекс от 9 500 кв.м земя, 530 кв.м застроена площ на основния сграден ансамбъл и помощна постройка. Първоначалните намерения на общинското ръководство бяха в този комплекс да се развива социална дейност, но те не срещнаха подкрепа от общинския съвет.

Новият собственик е ЕООД "Ъпдейт 1", притежаващо 6 хотела в различни наши курорти.

Междувременно стана ясно, че Община Троян работи върху проект за обновление на парк „Капинчо” в частта, която е общинска.

Споделяне