Пътят е тежък, но каузата си заслужава

Местна коалиция "Глас Народен" Местна коалиция "Глас Народен" Снимки: HemusNews

На 2.10. започна предизборната кампания с представянето на местна коалиция "Глас народен". Водещ беше Мариета Жекова. Запознаването с ценностите, които обединяват членовете на коалицията, стана по съвременен и емоционален начин – чрез мултимедия с изображения на красивия ни град, на портрети на Иван Хаджийски и Васил Левски, чиито послания следват кандидатите за кметове и общински съветници. Текстовете на любими български песни, изпълнени от Ани Ненова, д-р Мартин Николов и Мариета Жекова също допринесоха за достигане до тези послания и чрез изкуството.

Основна теза в предизборната платформа на коалицията е, че троянци трябва сами да избират бъдещето си. Тя беше представена от Николай Тодоров – кандидат за кмет на Троян. Той говори за тежкия път, който е извървял досега с борба, радости, битки... , за невъзможността да води живота на обикновен човек. В някаква степен всички в листата на коалицията са такива. Не е искал да се обвързва с партия, а – да бъде бунтар. Иска бъдещето на Троян да се гради от гражданите му и да се радват на благоденстващ град. Това е най важната кауза. Неговите съратници се опълчват срещу зловредната партийна доктрина. Ще бъдат заедно по пътя към ново начало и кауза. Гласът им е на гражданското общество. Програмата е нова надежда за хората – изведена от тях, мислена за тях. Би могла да промени бъдещето. Техният екип е не само от листата, а и от гражданите на Троян. Трябва да бъдат равни на кмета и на закона. С всички сили и енергия да работят за бъдещето на града.

Николай Тодоров съобщи кандидатите за кметове: Любляна Борджукова – за кмет на Орешак, Георги Ралчевски – на Шипково, Кирил Захариев – на Черни Осъм, Младен Захариев – на Борима, Светослав Йосифов – на Врабево. Изрази увереността си в победата им поради качествата, които имат.

Съобщи имената на кандидатите за общински съветници, представи техните професии и каза, че ги цени еднакво, независимо от мястото им при подреждането. Цени също и съмишлениците си, останали извън нея. Пожела успех на всички – да станат марката на Троян, каквито са изпълнителите от студия "Гласове".  Бог ще помага, ако заедно улеснят усилията му!

Споделяне