Неделя, 17 Ноември 2019 10:32

Родолюбива изява на природолюбители

Призивът на фейсбук групата "Троянци за Троян" събра в необикновено топлия ноемврийски съботен ден хора от различни възрасти. Тръгнали от сборния пункт в три посоки, пристигаха на финала – беседката на парк "Капинчо" - с чували, в които събираха изхвърлени безотговорно боклуци. Прииждаха младежи, баби и дядовци с внучетата си, млади майки с деца. По-рано от обявения час там почистиха околността няколко дами от троянската група по паневритмия. Появиха се и артисти от театрална школа "Нюанси".

Не беше изненадващо участието на кмета Донка Михайлова, зам.-кмета Ангел Ангелов и Таня Рогачева, завеждаща отдел "Екология" в общината. Когато първенците са редом до редовите граждани, перспективата за Троян е добра. Озадачаващо беше ранното пристигане на кола от Дим такси на Иван Макариев. Оказа се, че за останалите докрай той е осигурил минерална вода и шоколадови вафли, а нашият кмет на гражданите – домашна баница. Баница беше направила и дъщерята на един от организаторите Искра Петрова.

Пътеката, която слиза към железопътната линия и гарата, също беше отчасти почистена, но навсякъде в града и природата има толкова мръсотия, че ако не се научим да пазим родното си място и цяла България, ще трябва всяка събота да излизаме на акция.