Какво очакват хората от кмета Михайлова

Много обещания се дадоха в предизборната кампания и много искания се чуха, защото хората все още очакват държава и община да осигурят това, което се полага за нормален живот.

Единият проблем, поставян често от жителите на селата, е за транспортната връзка с общинския център. Те преценяват състоянието – в определени дни само да имат автобус, като недостатъчно и неудобно. От друга страна обаче превозвачите обявявали, че нямат финансова изгода, микробусите се движат празни по някои направления. В бюджета е предвидено за тази година 35 000 лв. дофинансиране, каза Донка Михайлова на пресконференция в отговор на журналистически въпрос. Обмислял се дори вариант за общинска фирма, но това би било много скъпо и неренбатилно.

Какви са другите очаквания и задачи пред ръководството? Да се осигурят условия младите да не бягат към големите градове. В Чифлик да се реши проблемът с водата в курорта. Обслужването на гражданите да се подобри – като любезност на служителите, като бързина и като удобство (вместо да се вадят ненужни документи и да се показват по 10 пъти за удостоверяване на едно и също например).

Пътят през Орешак чака асфалтиране, училищата по селата – подкрепа, спортистите очакват спортната зала в обозримо бъдеще. Централният площад има нужда от обновяване, за да не се спъват и нараняват хората – каквито случаи има.

В ж.к. "Лъгът" родителите на деца в детската градина чакат да се смени директорката, от която имат сериозни оплаквания. Природозащитниците искат цивилизовано решение на проблема с бездомните животни. Всички искат чистота, красива градска среда, добри социални услуги. Искат да живеят спокойно, да няма шум и самоуправство, всички да поемат от тежестите по бюджета, да няма привилегировани граждани в това отношение... Болницата трябва да се запази, медицинските сестри да получат стимул за работа, отношението към болните да се подобри... Гражданските организации очакват повече внимание, от Ливадето – пътят да стане по-безопасен. Списъкът може да продължи...

Дали изпълнението на обещанията и решенията на всички тези проблеми и очаквания са заложени в проекто-бюджета на Община Троян за 2020 година, се надяваме да получим отговор на общественото обсъждане в салона на общината, което ще се проведе днес, 22.01.2020 от 17:30 часа. Повече за него и материали по проекто-бюджета за 2020 г., може да прочетете от тук. (линк)

Споделяне