Четвъртък, 06 Февруари 2020 07:40

Кметът Донка Михайлова обяви 6 и 7 февруари за неучебни

Оперативка за усложнената обстановка Оперативка за усложнената обстановка Снимка: Фейсбук на Донка Михайлова

На официалния сайт на Община Троян се съобщава, че поради силния снеговалеж и усложнената обстановка на територията на община Троян, кметът Донка Михайлова обявява 6 и 7 февруари (четвъртък и петък) за неучебни.

Информация и от заседанието на кризисния щаб в кабинета на кмета:

В седем часа сутринта кметът на Община Троян свика кризисния щаб. Ръководителите на институции докладваха състоянието в условията на обилни снеговалежи. Почти всички села на територията на общината и части от града са без ток. Падат батериите на мобилните оператори и части от общината са без връзка. Взето бе решение за спиране на учебни занятия в днешния и утрешния ден.Осигурени са доставките на хляб и стоки от първа необходимост. Осигурени са отоплени помещения с резервни места за преместване на ученици и хора от социалните услуги в населените места без ток. Домашен социален патронаж ще доставя храна на възрастните хора. Осигурена е храна за децата в детските градини.

Цяла нощ почистващата техника работи. Почистени са основните улици в града. Опесъчени са рисковите за ПТП участъци – мостове, възлови кръстовища и улици с голяма денивeлация. Започва почистване на кварталите и второстепенните улици. Има затруднения в отделни пътни участъци към някои от селата.

Ново заседание на щаба е свикано в 12 часа.