Какви обувки носят мъжете и жените в Ловешка област

Скорошно проучване на браншовите организации представи данни от любопитна статистика, която разкрива предпочитанията на дамите и господата в град Ловеч и областта към определен вид обувки. Нека видим малко по-подробно какво сочи тя.

Около 65 % процента от дамите над 45-годишна възраст са заявили, че през есенно-зимния сезон се доверяват най-вече на изпитаната практичност на ботите, а едва20 % предпочитат да обуват високи ботуши. Като главна причина за предпочитанията си те изтъкват, че съвременните модели дамски боти са изключително универсални и подходящи както за ежедневни поводи, така и за по-официални случаи, а и не се налага при избора да се съобразяват и с дебелината на прасеца си, което е характерно при покупката на ботуши.
Съвсем по друг начин стоят нещата с избора на обувки през есенно-зимния сезон при по-младите жени. Около 75% от тях предпочитат да обуват спортни модели обувки – маратонки, кецове и мокасини, като изтъкват предимството, че те се съчетават много по-добре с така наречения „уличен спортен стил“, който в последно време си е истински хит сред младите момичета.

Що се отнася до най-харесваните обувки за летния сезон, както младите, така и по-зрелите дами споделят, че се чувстват най-добре обути със сандали или чехли. На въпроса защо ги предпочитат, те споделят, че им допада това, че този вид обувки се събуват и обуват лесно, както и че се продават на приемливи цени и в достатъчно голямо разнообразие от цветове и десени, за да отговорят на различните предпочитания. Не спарват стъпалата и са приятни за носене – това са също част от отговорите на дамите.

А сега да видим и по какви модели обувки си пада силният пол в Ловешка област. Господата над 50-годишна възраст споделят, че предпочитат да се обуват най-вече с маратонки, тъй като те им предоставят удобството, от което имат нужда и освен това се славят като доста издръжливи и практични за ежедневна употреба. Второ място по популярност в тази възрастова група се отрежда на мъжките кецове, докато по-официалните модели мъжки обувки се пазят най-вече за специални поводи, разкриват интервюираните.

От своя страна младите мъже не скриват предпочитанията си към различните спортни видове обувки. Кецове, маратонки, спортни мъжки обувки – всеки един от тези изброени модели си има своите почитатели сред младежите, а някои от тях дори споделят, че в гардероба им присъства по един чифт от всеки вид.

За пролетно-летния сезон господата от всички възрасти са единодушни и посочват като най-практичен избор мъжките мокасини и мъжките чехли.

Споделяне