Нова схема за измама по телефона

От полицията предупреждават, че в ход е нова телефонна измама по нова схема. На 27 ноември около 01.00 часа, 44- годишен мъж от Троян е подал сигнал в полицията, че най-вероятно е станал «муле» на телефонни измамници.

Мъжът е обяснил, че работи във фирма и чрез обявените контакти на 26 ноември е бил нает от непознати да извози ударен автомобил от Румъния до България. Било му е заръчано да мине през  Ловеч, където ще го чака «позната» на обаждащите се жена и тя ще му предаде парична сума, която им е необходима за да си покрият извънредните разходи. Троянецът е изпълнил указанията и от точно определено място в Ловеч е взел пари от възрастна жена, след което е потеглил към Русе. По пътя мъжът се е усъмнил в законността на всички обстоятелства около създалата се ситуация, подал е сигнал в РУ Ловеч и се е върнал обратно в града, където е предал сумата от 4900 лева на полицейските служители.

79-годишен мъж от Троян е дал 2 600 лева на измамници след като на 27 ноември около 18.00ч. чрез обаждания към домашния и мобилния му телефон е бил въведен в заблуда по познатата схема, че оказва съдействие на МВР за залавянето на телефонни измамници. По случая е образувано досъдебно производство и работата продължава.

Споделяне