Нов успех на Додо Калистерски

На 27 септември 2020 г. в гр. Пазарджик се проведе Държавно първенство по джудо. Шампионската титла в категорията „мъже – 23 години“ за пореден път заслужено бе завоювана от нашия съгражданин Добромир Христов Калистерски – Додо.

Гордостта на троянци е роден на 8 март 2000 г. в Троян. Завършил е средното си образование в троянското училище „Св. Климент Охридски“. В момента се справя успешно и с изпитите в УНСС – София, специалност Право. Още от шестгодишен Додо тренира любимия си спорт при не по-малко известния троянски треньор Николай Матев, който успешно се справя с преподавателската си дейност по Физическо възпитание и спорт“ в СУ „Васил Левски“ – Троян. Първите си медали Додо получава още 8-годишен, като през 2008 г. на проведен шампионат по джудо в гр. Севлиево грабва цели два медала. Следват години изпълнени с много труд и упоритост, довели до спечелването на над 100 златни, сребърни и бронзови медала. Повече от 10 пъти Додо става републикански шампион по джудо в различни възрастови групи (деца, юноши, мъже).

Младият Добромир Калистерски е първият български състезател, който има 4 медала от международните купи по джудо за кадети.

От 10-годишен Додо се състезава с екипа на националния ни отбор по джудо.

Браво, Додо! Стискаме палци и се гордеем с тебе!

Източници: сем. Калистерски и г-н Н. Матев.

Васил Марковски, 7А клас
група „Медии“ – СУ „Васил Левски“, Троян

Публикация: www.HemusNews.com

Споделяне