Вицешампионът Беломъжев: Аз съм родолюбец

Станимир Беломъжев - състезател по ски ориентиране Станимир Беломъжев - състезател по ски ориентиране

Една от гордостите на Троян – Станимир Беломъжев, който преди броени дни прибави към десетките си отличия и вицешампионската титла от Европейското първенство по ски ориентиране, бе гост на БНТ1 тази сутрин в предаването "100% будни".

Тачо говори за трудностите, които преодоляват българските спортисти в зимните спортове, сподели, че 90% от подготовката на ски е в чужбина поради липсата на сняг тук, че с баща си са отбор и заедно преодоляват много трудности, включително търсене на спонсори, тъй като са нужни много средства за подготовка в чужбина. Той благодари на всички, които помагат в спортната му кариера.

Зрителите научиха, че е имал покани да се състезава за други страни, но е отказвал. Причината – обича родината си. „Аз съм родолюбец“, каза Беломъжев, и пожела късмет на нашите представители на олимпиадата в Пекин, тъй като този фактор понякога е от решаващо значение в спортната надпревара.

Може да изгледате гостуването на Тачо в предаването "100% будни" във видеото по-долу, което се предоставя от БНТ или на следния ЛИНК.

Споделяне

Медия