Безапелационно представяне на Майкъл Иванов в Самоков

Безапелационно представяне на Майкъл Иванов в Самоков Снимка: lap.bg

През изминалия уикенд на мотополигон „Ридо” над Самоков завърши 4-я кръг на BMU Европейски шампионат по мотокрос.

И в двата дена зоните за публика бяха пълни с фенове на мотоциклетния спорт, които въпреки дъжда останаха до края и наблюдаваха оспорваните състезателни маншове. Надпреварата се проведе в памет на легендата Георги Янакиев, като на официалната церемония по откриването на Гран При България неговия син и съпруга изразиха огромната си благодарност към Българската федерация по мотоциклетизъм за отношението си към паметта на Янакиев.

Председателят на Организационния комитет Румен Петков заедно с кмета на Община Самоков Владимир Георгиев откриха шампионата в който участие взеха 101 състезатели от България, Румъния, Турция, Македония, Гърция и Кипър.

Въпреки дъждовното време трасето беше идеално за мотокрос и пилотите дадоха всичко от себе си, за да постигнат максимални резултати в двата манша на различните класове.

В клас МХ2, троянският състезател Майкъл Иванов (Тексим мотор спорт, КТМ) отново направи безапелационно представяне и добави към актива си 50 точки. Майкъл и в двата манша завършваше с около минута преднина пред останалите пилоти и напълно заслужено беше най-аплодирания състезател от публиката заради представянето си. Жулиан Георгиев (Kippen МХ рейсинг тим, Кавазаки) остана втори с 44 точки, а Кристиян Иванов (НСА Моторспорт, КТМ) трети с 40 точки.

В класирането по държави България е победител с 125 точки, Румъния с 90, третото място спечели Кипър с 84.

Следващият кръг е на 7-8 септември в Троян.

 

*По информация на Българска федерация по мотоциклетизъм

Споделяне