Майкъл Иванов се впуска към треньорската професия

Майкъл Иванов и баща му Гриша Иванов Майкъл Иванов и баща му Гриша Иванов Снимка: БНР (bnr.radio)

Нашият съгражданин Майкъл Иванов, който е и един от най-добрите български състезатели по мотокрос се впуска към следващото предизвикателство - треньорската професия.

Майкъл, който все още е действащ състезател и участва в световния и европейския шампионат, в момента се намира в Италия и тренира двама от тримата ни участници на световното първенство по мотокрос, което ще се проведе в края на седмицата на трасето край Тренто.

Майки, който години наред кара троянци да се гордеят с него, предава вече своя опит на Венцислав Тошев в клас 65cc и на Християн Георгиев в клас 85cc.

Ето интервюто на bnr.radio с Майкъл Иванов:

„В България, като състезател няма къде де са реализирам повече. За това предпочетох да поема в друга посока и така да развия себе си и да помогна на другите момчета да се развиват. Много по-гадно е да си треньор, отколкото състезател. Трудно е. Предизвикателството наистина е голямо. Надявам се да успея да помогна с каквото мога и то по-най-добрия начин на момчетата за да направят едно добро класиране“, това заяви специално от Италия Майкъл Иванов.

„А и отговорността е по-голяма разбира се. Като състезател всичко зависи от теб, а като треньор трябва да мислиш и за други неща, защото има други фактори, които да вземеш предвид. Сега разбирам какво е било на треньорите ми. Мисля, че ще се справя. Надявам се да науча момчетата на всичко което знам. Надявам се те дори да станат по-добри от мен. И двамата – Венцислав и Християн имат заложби и могат да постигнат много. Трябва да вярват в себе си“, допълни Иванов.

„В предварителните списъци бройката на състезателите е доста голяма във всеки един клас. Пилотите ни са добре подготвени. Християн е най-рутинираният състезател от тримата. На него възлагаме най-големи надежди за добро класиране. Венцислав – той кара едва от две години. Каквото и да направи, аз ще съм доволен . Ако успее да направи своето каране и да е спокоен ще се справи.

През годините до мен винаги беше баща ми. Той и сега е до мен въпреки, че не е в Италия. Чуваме се постоянно и се допитвам до него, когато имам съмнения. За това много му благодаря. Преди да тръгна ми каза да не ги пренавивам, да са освободени и спокойни“, завърши Майкъл Иванов.

 

*Интервю на bnr.radio

Споделяне