Владимир Илиев отличен с първа награда за сезон 2018 - 2019

Министърът на младежта и спорта награждава Владо Илиев Министърът на младежта и спорта награждава Владо Илиев Снимки: БФБиатлон

Министърът на младежта и спорта Красен Кралев бе гост на церемонията на Българската федерация по биатлон, с която беше закрит сезон 2018/2019. Кралев награди най-добрите биатонисти при мъжете за купа “България”.

Номер едно за изминалата състезателна година е троянецът Владимир Илиев - световен вицешампион в индивидуалната надпревара на 20 км . След него, на второ и трето място, бяха отличени Антон Синапов и европейският шампион на 20 км Красимир Анев.

"Това е най-силният сезон на биатлона след фантастичната година на Екатерина Дафовска, в която тя спечели олимпийското злато. Поздравявам ръководството на федерацията и всички състезатели и клубове, които са работили за постигането на тези успехи”, заяви спортният министър.

Красен Кралев потвърди поетите от ММС ангажименти по изграждането на ролбани в Троян и Самоков. С тяхното изграждане българските биатлонисти ще имат възможност да водят целогодишна подготовка.

"През последните няколко месеца с Екатерина Дафовска се срещнахме с представители на клубове в страната. Видях, че има много талантливи деца. Поради тази причина започваме да инвестираме средства в създаването на трасета, за да може младите ни таланти да вървят по стъпките на Екатерина Дафовска, Владимир Илиев и Красимир Анев", обяви Кралев.

Председателят на българската федерация по биатлон Екатерина Дафовска връчи почетен плакет на министър Кралев за подкрепата, която ММС оказва на този спорт.

По време на церемонията бяха наградени победителите в крайното класиране във всички възрастови групи за купа „България“ и купа „Надежди“. Специална награда за принос по случай 60-годишнината си получи Владимир Величков, който доскоро беше най-предно класиралият се българин на световно първенство с двете си пети места през 1982 и 1985 г.

 

*По информация на Българска федерация по биатлон

**Снимки: Българска федерация по биатлон

Споделяне