Майкъл Иванов с безапелационна победа в Айтос

Майкъл Иванов с безапелационна победа в Айтос Снимка: Lap.bg

През изминалия уикенд на мотополигона в Айтос се проведе осмият кръг от Републиканския шампионат по мотокрос и Отборната купа за сезон 2019-та на България.

В състезанията взеха участие 78 пилоти от 16 клуба, разпределени в класовете MX65, MX85, MX2, MX1, MX и MX40. Класовете МХ1 и МХ2 караха заедно на трасето в Айтос, но с отделни класирания за шампионата.

Троянският състезател Майкъл Иванов (50 точки, НСА Моторспорт, КТМ) за пореден път направи много силно представяне и закономерно стъпи на върха за награждаването в МХ2, като победи безпроблемно всички с доста сериозен аванс. След него останаха Хакан Халми (44 точки, Севлиево 2004, КТМ) и Николай Малинов (40 точки, Мотоспорт Варна, КТМ).

Състезанието тази година включваше Отборната Купа на България по мотокрос, което само по себе си е единствената надпревара в България за годината, където мотоциклетните клубове се бориха за спечелването на двата трофея в категориите Джуниър и Мъже.

В Отборната купа за сезона по мотокрос в клас "джуниър" (МХ65, МХ85, МХ2 джуниър) със златния трофей на първото място завършиха Мото спорт Варна с 12 точки. Втори са момчетата от М6 Ямаха рейсинг с 31 точки, а трети НСА Моторспорт - 38 точки.

С голямата шампионска купа в клас "мъже" (МХ1, МХ2, МХ и МХ 40) си тръгнаха НСА Моторспорт, които приключиха състезанието с 8 точки. Еър макс рейсинг взеха купата за второто място с 19 точки, М6 Ямаха рейсинг са трети за 2019-та с 26 точки.

За отбелязване е, че и двата приза за първото място (юноши и мъже) бяха истинско произведение на изкуството, като в долната им част бяха гравирани имената на тимовете победители през годините в историята на мотокроса.

Следващият 9-и кръг от календара на БФМ по мотокрос е на 9 и 10 ноември на "Зелен дол", Благоевград.

Споделяне