Установен е нов случай на троянец с коронавирус (обновена)

Временният оперативен щаб на Община Троян информира, че е установен нов случай на заболял наш съгражданин с коронавирус. Мъжът е бил на лечение в болнично заведение в София. Заболелият е настанен в „Специализирана болница за активно лечение на белодробни болести – Троян“ ЕООД и е в задоволително общо състояние. Контактните лица са изяснени.

Директорът на Регионалната здравна инспекция в Ловеч д-р Анета Винева е съобщила за БТА, че мъжът е на 67 години, а положителният му резултат е потвърден снощи. Той е лежал в началото на май в Клиниката по урология в болница "Пирогов", където, след изписването му, са били установени положителни случаи на коронавирус, и реално той е бил контактен. Седмица по-късно е развил грипоподобни симптоми, започнало е лечение, но се е наложило вчера да бъде хоспитализиран в белодробната болница.

Контактните на пациента са малко. Те ще бъдат изследвани и поставени под карантина.

Директорът на троянската белодробна болница д-р Цветомила Дудевска е заявила, че пациентът е в задоволително общо състояние, с придружаващи заболявания и пневмония. Настанен е в отделение, определено за лечение на съмнителни, вероятни и потвърдени случаи за COVID-19.

Споделяне