Троянци предадоха около 400 кг капачки

Организаторите Петя Радулова, Петко Балевски и Милка Стаевска Организаторите Петя Радулова, Петко Балевски и Милка Стаевска Снимки: HemusNews

Завърши 4-тата поред кампания "Капачки за бъдеще" в нашия град. Нейни постоянни организатори са Милка Стаевска и Петя Радулова от Орешак и Петко Балевски от Троян. Акциите се правят през пролетта и есента.

Госпожа Стаевска сподели, че организира това събитие поради липса на държава, която да се грижи за народа. "Държавата – това сме ние!" - беше краткият ѝ отговор.

Около 50 души участваха в троянската акция - част от тях заедно с децата си. Желаещите получиха грамоти. Организаторите са доволни от интереса към благородната кауза, чиято цел тази година е да се купи техника, която помага за работата на кувьозите в болниците на малки градове. Техниката се закупува след рециклиране на капачките. Прави се проучване в коя болница да се прати. Милка Стаевска има микробус, с който откарва капачките в Казанлък, където е най-близкият пункт за рециклиране. Днес бусът ще бъде допълнен с капачки от собствения ѝ целогодишен приемателен пункт в с. Орешак, ул. Иван Павлов 15, и ще потегли за Казанлък. Пунктът е срещу хотел Виа, близо след разклона за Априлци от кантона.

Поздрави за младите хора, които организираха важното събитие, и за всички участници, особено за родителите, дали добър пример на децата си!

Повече снимки може да разгледате малко по-долу във фотогалерията.

 

www.HemusNews.com

Споделяне