Връщат част от мерките срещу коронавируса

Кирил Ананиев - Министър на здравеопазването Кирил Ананиев - Министър на здравеопазването Снимка: www.trud.bg

С нова заповед на Министър Ананиев, която ще бъде в сила от утре, 10.07, се забранява публиката на всички колективни и индивидуални спортни мероприятия с тренировъчен и състезателен характер, за всички възрастови групи, на открито и на закрито. Забраняват се посещенията в нощни заведения за развлечения на закрито. На открито се допуска заетост от 50% от общия капацитет на заведенията.

Забранява се и провеждането на масови мероприятия - балове, сватби, кръщенета, с повече от 30 човека. Последните промени в заповедта касаят задълженията на държавните органи и институции за засилване на контрола в рамките на техните компетенции. Всички останали противоепидемични мерки, въведени до момента в страната, остават в сила, подчерта министърът. А областните щабове ще могат да налагат и по-строги мерки в отделните области, ако това се налага.

Мерките ще действат до второ нареждане, уточни министърът. В отговор на въпрос, той каза, че ако се стигне до нов драстичен ръст на заразените, може да бъдат върнати и по-тежки мерки. Кирил Ананиев обаче подчерта, че има и добора новина - всеки ден оздравелите се увеличават.

С целия текст на заповедта може да се запознаете от прикачения файл по-долу или от следния [линк].

 

www.HemusNews.com

Споделяне