Няма проблеми с подаването на кислород на пациентите в Белодробната болница в Троян

Специализирана болница за активно лечение на белодробни болести - Троян Специализирана болница за активно лечение на белодробни болести - Троян Снимка: СБАЛББ - Троян

Няма проблеми с подаването на кислород на пациентите, които се лекуват в Белодробната болница в Троян след снощния инцидент, при който се спука маркуч на кислородна бутилка, захранваща едно от отделенията на болницата. Това съобщи управителят на лечебното заведение д-р Цветомила Дудевска, цитирана от БНР. Там в момента се лекуват над 60 болни с коронавирус.

"Просто заради по-ниската температура на въздуха се е спукал и от това се е чул гръм и самият маркуч се е запалил. Не е спряло подаването на кислород. Това е едно от отделенията, в което са настанени пациенти с туберкулоза и отрицателни пациенти за Covid, тоест пациентите, които се нуждаят от кислород сa в другите сгради, имат собствени независими една от друга системи за подаване на кислород", обяснява д-р Дудевска.

Припомняме, че кислородна тръба към отделение за хора с пневмония се спука в Белодробната болница в Троян около 20:30 часа на 17 ноември. На място са пристигнали екипи на пожарната и полицията. Сигналът е бил подаден от живеещи в близост до Белодробната болница в Троян.

Източник: БНР

www.HemusNews.com

Споделяне