Димитър & Христо с нов албум

Новият албум на Димитър & Христо Новият албум на Димитър & Христо

Димитър & Христо направиха своя подарък към почитателите си с нов албум. Казва се „Димитър & Христо LIVE” и в него могат да се открият най-отличаващите се изпълнения на живо на песните от албумите "Крила" и "Най-доброто време", плюс някои загатвания от предстоящия трети студиен албум. Записите на песните са от няколко концерта с бенд на живо или във формат “пиано и глас“ и са осъществени през последните 4 години. Може би най-дълго очаквана е „Бягство“, записана от финала на представянето на първия албум на дуета, заедно с група „Сол бемол“ в НДК. Вътре са и песните „Луди жаби“, „Обичай ме“ (от братя Аргирови) и още много други.

Обаче подаръците не свършват. Дуетът отново се постара да зарадва всички в последния ден на 2022г. На 31 декември, те излъчиха традиционния си онлайн концерт през своята официална страница и YouTube канал, но този път бяха в компанията на децата Елица Узунова, Мария Сантева и Матей Бешенджиев от Център за изкуство „Зорница“- гр. София. Акустично прозвучаха едни от най-емблематичните авторски песни и къвър версии на дуета като "Нищо не е същото", Девойко и "Уморени крила" и новата "Трябва да остана“. Това не е първата им съвместна колаборация. На 12 декември в Зала 1 на НДК Димитър Атанасов и Христо Младенов, заедно с децата от Център за изкуство - "Зорница" взеха участие в Юбилейния 20-ти спектакъл на Нешка Робева "Купон по нашенски". Авторската "Коледа дойде", която е част от втория им албум, беше изпълнена пред почти 4000 души в препълнената зала.

Всъщност датата 31 декември е по-специална за Димитър & Христо заради рождения ден на Димитър. За края на 2022 излезе видеото към песента му „Преди да свърши любовта“ (от албума „Крила“). Вдъхновено е от красиви облачни дни с невероятни гледки и малко дъжд. Режисурата е на Димитър Стафидов.

Проектите са реализирани с финансовата подкрепа на Национален фонд „Култура” по програма “Творчески стипендии".

Оставяме ви отново да се потопите в атмосферата, която те пресъздадоха за вас.

Новогодишен онлайн концерт:

Преди да свърши любовта:

Албумът „Димитър & Христо LIVE” може да бъде открит на официалната страница на дуета във Фейсбук, а скоро ще могат да бъдат слушани в онлайн платформите за стрийминг.

---

#dimitarihristo #duetmashini

Споделяне

Галерия със снимки