Летен театър в сърцето на Балкана

Летен театър в сърцето на Балкана - от артистите на театрална школа "Нюанси" Летен театър в сърцето на Балкана - от артистите на театрална школа "Нюанси"

На редовната месечна пресконференция на кмета Донка Михайлова артистите от театрална школа "Нюанси" Теодор Лука и Ивайло Стефанов съобщиха програмата за летните представления на театъра. Те се провеждат за втора година в Троян на ул. "Ангел Кънчев" 3 – Диковата къща, срещу бар-вариете "Нюанси" всеки четвъртък от 20 ч. през юли и август. В петък артистите гостуват в Шипково, където играят на паркинга пред общинския басейн. В Черни Осъм сa на лятната сцена на читалище "Знание – 1906 г.". В двете села представленията също са от 8 ч. до 4. и 5.08. Теодор Лука сподели, че в тези курортни селища има много туристи, които са привлечени от културното събитие. В Троян вече изиграните три постановки бяха посетени от хора на всякаква възраст, а младежите изразяваха спонтанно преживяванията си. Цялата програма на летния театър, която е финансирана от Община Троян, може да се види в приложения афиш или на витрината на театралната студия до входа.

Екипът на театъра има желанието да поддържа театралния живот в община Троян и през летния сезон.

Интерес към дейността на театъра прояви журналист от БТА. На неговите въпроси отговори Теодор Лука, създател на театралната трупа, преподавател и актьор в нея. Тя съществува от 7 години. В нея има професионална трупа и местни изпълнители. Наблюдава се интерес към дейността на театъра, в който има и авторски постановки. Обучаваните деца са социално ангажирани. Местата се пълнят. Театърът се финансира от спонсори и доброволци, които помагат с реклами, физическа работа, индивидуални услуги...

Друг журналист се поинтересува от поканата за стажанти. Тя е за 5 души над 15 г. Те са от училища със специалност "Драматичен театър". Стажантите ще имат премиера на 2.08.

Театрална школа "Нюанси" предлага модерно, различно изкуство, което показват и известни гостуващи артисти и трупи. Успех!

Споделяне

Галерия със снимки