Внимание! Шахти убийци на картери

По "Елпромския мост" в посока към "АИР-а", преди новото кръстовище По "Елпромския мост" в посока към "АИР-а", преди новото кръстовище Снимка: Мариян Данчев

Рядко губя самообладание, но този път възмущението ми беше сериозно. Мърлювщината и безхаберието на ловешката фирма извършваща ремонта на кръстовището до моста на Елпром просто нямат граници. Движейки се с колата си по моста откъм Елпром внимателно следейки да избиколя двете шахти "картероубиици", разположени на "точното за това място", забелязах, че явно някой преди мен не беше имал късмет и картера на колата му беше си изпатил.


Още януари месец видях, че шахтата бе взела жертва, но тогава не взех отношение по проблема и считам това за грешка, дори си признавам, че ако тогава бях реагирал по подходящ начин, днеска този човечец можеше да си спести неприятностите. затова реших да спра и да направя снимки на въпросните шахти. Продължавйки по пътя надолу видях и жертвата, беше тъмносиньо "рено еспеис" със софийски номер. Явно горкия софиянец не бе запознат с Троянските особености по пътното платно. Картината бе потресаваща, реното паркирано до спирката, цялото масло на тротоара под него и размазано на пътното платно.

 


Още по-потресаващо обаче е безхаберието и апатията на гражданите. Съдейки по размазването на пътя, от инцидента бе минал поне половин час. От шофьора нямаше ни вест ни кост. Направих снимки и се обадих на господин Г. Маринов от местния вестник "Троян 21", отидох да го взема от офиса и след около 15-20 минути бяхме отново на мястото. В картината нямаше никаква промяна. Обадихме се на тел. 112 и поискахме съдействие от пожарната за обезопасяване на петното с масло. На петата минута органите на полицията дойдоха на мястото и взеха нещата в свои ръце. Въпросната шахта им беше добре известна и споделиха, че отдавна са сезирали общината. С г-н Маринов стояхме на мястото близо 20 минути, след като го върнах в офиса му, защото имаше спешна работа отново се върнах за да видя действията на пожарната. Половин час след подаване на сигнала пожарната още я нямаше. Не ги обвинявам, защото все пак проблема не беше пожар и може би не са били подготвени за почистване на масло. Понеже и аз имах работа трябваше да я свърша. След около час минах от там, петното на пътя бе посипано с пясък, от шофьора на колата отново нямаше и следа. АПАТИЯТА И НЕПУКИЗМА В ОБЩЕСТВОТО НИ СА ОТЧАЙВАЩИ! 
Няма да обяснявам какво се случва в Германия например при подобна ситуация. Но какво се случва в България, КАК стигнахме до такова падение и КАК да излезем от него? Някой ще понесе ли отговорност?

 

Фейсбук: Мариян Данчев

Споделяне