За 58-и път Национална пчеларска среща „Север – юг“ на Беклемето

Национална пчеларска среща „Север – юг“ Национална пчеларска среща „Север – юг“

На 20 август, в прохладата на туристически комплекс „Беклемето“, професионалисти и любители пчелари от Троян, Карлово и страната ще се съберат за 58-та Националната пчеларска среща „Север-юг“. Събитието, освен специализирана информация и дискусионен клуб на сдруженията на пчеларите, включва и изложба - базар на мед и пчелни продукти, съобщават от общинската администрация.

Качеството на предлаганите артикули е гарантирано, тъй като за участието в базара задължително условие е лабораторният сертификат или лиценз на предлаганата стока.

Откриването е в 10.00 часа, с изпълнение на Фолклорен състав „Дълбокдолско ехо“, а за участниците и гостите ще бъде организиран транспорт от Община Троян, при предварително записване в Пенсионерски клуб - Троян.

Бел. ред.:

Традиционно Националната пчеларска среща се провежда заедно с Национален събор – надпяване на пенсионерски състави, за което не се съобщава и най-вероятно тази година няма да се проведе или няма да е в познатия формат. Националният събор – надпяване на пенсионерски състави на Беклемето е истински празник на духовността и българското фолклорно изкуство. Идват хора от цяла България, на различни възрасти, за да послушат надпяването и да се забавляват сред балканската природа.

Споделяне