Издигат Михайлова за четвърти мандат

Донка Михайлова отново е кандидат за кмет на Община Троян Донка Михайлова отново е кандидат за кмет на Община Троян

„Днес общинската конференция на БСП издигна кандидатурата ми за кмет на община Троян. Ще си призная, че дълго обмислях решението си дали да се кандидатирам за четвърти мандат. В крайна сметка реших да го направя най-вече поради две причини. Първата: Работи ми се. Работи ми се за Троянска община. Второ: Бих искала да довърша важни проекти, други да започна. Имам мечти за общината ни, които много искам да сбъдна. Искам и да предам опита си на екип от млади и интелигентни хора, които в края на мандата да са в състояние да поемат отговорността за бъдещето на общината“.

Това написа на личната си фейсбук страница Донка Михайлова в събота, когато се състоя общинската конференция на БСП в Троян. Това е първата кандидатура, която БСП утвърждава за кмет не само в област Ловеч, но и в цялата страна.

Пред журналисти председателят на местната организация Росен Веселинов подчерта, че партията е била  единодушна в избора – 35 основни организации са подкрепили кандидатурата на Михайлова, която „доказано е най-успешният кмет в България“. На отчета за третия мандат, който не е приключил, БСП дава положителна оценка, каза още Веселинов.

Михайлова определи като важни за довършване проекти новата спортна зала, Центъра за дементни лица в Добродан, за който чакат 20 човека, уличното осветление / спечелен голям проект наскоро/, Общинския пазар, улица „Стара планина“, целогодишното преминаване на Троянския проход, по който въпрос тази седмица ще има срещи на високо ниво. Кметът включи сред несбъднатите си  мечти за общината цялостния проект за обновяване на централния площад и Пешеходния мост, цялостната реконструкция на СУ „Св.Климент Охридски“, Дом за стари хора във Врабево, алтернативното трасе II-35, създаването на място за отдих по цялото протежение на Осъм между моста при магазин Life до моста за „Елма“.

Сред проблемите, които стоят пред един предизвикателен четвърти мандат Михайлова посочи кадровия проблем в здравеопазването /по това вече се работи, с Плевенската медицинска академия имат общ проект, който ще улесни достъпа до здравеопазване на отдалечено живеещи хора и ще е опит да се привлекат млади специалисти тук/, ръстът в доходите на населението. Михайлова изтъкна, че е начело на общинското ръководство е нужен човек с опит – тази година например огромното предизвикателство е било да се работи 8 месеца без приет на национално ниво бюджет. В Троян не е проблем безработицата – който иска да работи, работа има, проблем е структурата на безработицата. Има нужда от работни места за висококвалифицирани хора, които да имат и съответното високо заплащане.

Споделяне