Благовещение - Честит рожден ден на поета мъдрец Хари Недев

Поетът Харалан Недев Поетът Харалан Недев Снимка: troyanpress.com

Едва ли Троян осъзнава каква благодат е точно него да е избрал за своите зрели години поетът Харалан Недев. Да присъства в културния му живот, да бъде всеотдаен, търсещ, критичен към злото и неговите проявления, дълбоко вярващ, безкористен в избраната мисия на будител. Една богата творческа личност, истински извор на вдъхновение, на дълбоко човешки, мъдри послания, на доброта.

Години наред на рождения си ден – Благовещение, той подаряваше на троянци истински духовни празници – с премиера на своя нова книга. Книга, в която винаги изненадваше с нещо ново и като форма, и като съдържание – колкото да покаже, че перото му владее класическия изказ в цялото му многообразие. И на този ден бе планирал подобно пиршество, но ситуацията в света попречи на тези планове. Затова Хари всеки ден публикува на своята страница във фейсбук творби от новата си книга. Така връзката с читатели, за които е пример и упование, надхвърля далеч възможностите, които би дала и най-голямата зала в Троян.

Честит рожден ден, Поете! Благодарим за всичко, което си. Бъди здрав и продължавай делото си! Обичаме те и чакаме срещите на живо!

Споделяне