Майкъл Иванов отвя конкурентите си и на пистата в Самоков

Майкъл Иванов отново на най-високото място на почетната стълбичка Майкъл Иванов отново на най-високото място на почетната стълбичка Снимка: LAP.bg

През изминалите два почивни дни на легендарното трасе „Ридо“ в Самоков се проведоха третият кръг на BMU Европейски шампионат и вторият кръг на Републиканския ни шампионат по мотокрос. Участие взеха 130 състезатели от България, Румъния, Молдова и Гърция.

В клас MX 1 летящият троянец Майкъл Иванов (СМК Пловдив мотор спорт, КТМ) продължава да гази конкурентите си. Той отново бе недостижим за останалите състезатели и постигна третата си поредна победа от началото на сезона за BMU Европейския шампионат. Втори и трети с разменено по едно второ място в маншовете на стълбичката се наредиха Любомир Васев (СК Киппен МХ Рейсинг тим, Ямаха) и Стефан Нейчев (МСК Еър Макс рейсинг, Ямаха).

Въпреки прогнозите за дъжд, над легендарното трасе „Ридо“ в Самоков не валя през целия ден и мотополигона беше в перфектно състояние за каране във всички състезателни маншове. Идеалните условия накараха пилотите да покажат най-доброто от себе си и в двата дни на състезателния уикенд.

Следващият кръг от календара по мотокрос ще бъде на 5 и 6 септември в Кортен, община Нова Загора

www.HemusNews.com

Споделяне