Майкъл Иванов без конкуренция и на мотокроса в Благоевград

Майкъл Иванов Майкъл Иванов Снимката е илюстративна

През изминалия уикенд на трасето в Зелен Дол, Благоевград, се проведе IV-ият кръг от Републиканския шампионат по мотокрос на България, където троянският състезател Майкъл Иванов отново бе без конкуренция в неговия клас и продължи с победите.

Още в съботния квалификационен ден Майкъл показа, че ще е основен фактор в неделното състезание и спечели безпроблемно първото място в квалификацията в клас МХ1.

В деня на състезанието, още от рано сутринта десетки бяха тези, които избраха неделния ден, за да наблюдават на живо 114-те пилоти разделени в различните класове. Гран При България в Благоевград беше официално открито от кмета на Община Благоевград инж. Румен Томов, председателят на Организационния комитет Румен Петков и президента на БФМ Богдан Николов.

Големият интерес на публиката, разположена край трасето, накара състезателите да покажат най-доброто от себе си и своите машини. Това направи и Майкъл Иванов (МСК НСА Моторспорт, КТМ), който направи поредното много силно представяне в клас МХ 1. Майкъл буквално летеше по трасето с мотора си и заслужено получаваше аплодисментите на публиката при всяко преминаване около зоните за зрители. И двата манша бяха спечелени с огромна преднина пред втория и с това той добави нови 50 точки в общото класиране за шампионата. Втори и трети финишираха Любомир Васев (44 точки, СК Киппен МХ Рейсинг тим, Ямаха) и Стефан Нейчев (38 точки, МСК Еър макс Рейсинг, Ямаха).

Всички резултати от маншовете може да видите в https://speedhive.mylaps.com/

Следващият кръг от Републиканския шампионат по мотокрос ще бъде на 3 и 4 октомври в ТРОЯН.

www.HemusNews.com

Споделяне