Майкъл Иванов отново недостижим в домашното си състезание

Победителят Майкъл Иванов Победителят Майкъл Иванов

На 8 септември на мотополигона в Троян се проведе петият кръг от Източновропейския шампионат по мотокрос. В състезанието взеха участие 84 пилоти от 5 държави.

И този път троянският състезател Майкъл Иванов (Тексим мотор спорт, КТМ) оправда очакванията на всички и спечели убедително първото място в квалификацията и в състезанието в клас MX2.

Класовете MX1 и MX2 бяха обединени, но с отделни класирания. Нашият съгражданин и в двата манша повеждаше колоната и трупаше във всяка обиколка по няколко секунди пред втория. И така с безапелационната си победа, той добави 50 точки в актива си. След него се наредиха Хакан Халми (МСК Севлиево, КТМ) с 44 точки и Жулиан Георгиев (Кippen МХ Рейсинг тим, Кавазаки) с 38 точки.

И в другите класове българските състезатели се представиха отлично и с общо 197 точки от 200 максимални България спечели отборната купа за 5-ия кръг на BMU Европейския шампионат по мотокрос. На второ и трето място се наредиха съответно Македония и Румъния.

Следващият шести кръг от Републиканския ни шампионат ще се проведе още следващата неделя (15.10) на трасето в с. Порой, Поморие.

Споделяне