Вторник, 16 Юни 2020 16:50

Нов успех за школата по ИТ при ЦПЛР – Троян

Колажът на 13-годишната троянка Евгения Николаева Ненчева Колажът на 13-годишната троянка Евгения Николаева Ненчева

На 9.06.2020 г. в Образцово народно читалище "Заря – 1858 г." - гр. Хасково се е провело журиране на 580 рисунки, 340 колажа и 101 творби в 11-ти международен конкурс за компютърна рисунка и колаж "Творчество без граници" - Хасково – 2020. Конкурсът е организиран от община Хасково, фондация Еврика, ОНЧ "Заря 1858" и компютърна школа "Вале" Хасково с подкрепата на еврокомисаря по иновациите, научните изследвания, културата, образованието и младежта Мария Габриел.

По регламент участниците в конкурса са на възраст от 4 до 27 години, разпределени в 8 възрастови групи. Участвали около 500 души от Северна Македония, Украйна, Черна гора, България. За всяка група са определени 3 места – за златен, сребърен и бронзов медал. В някои групи са били предвидени по 2 медала за трите места, което означава, че са били наградени около 30 деца.

Целта на конкурса е да събуди творческото мислене на учениците, затова не е зададена предварително определена тема. Темите са си избирали децата.

Нашата участничка Евгения Николаева Ненчева, на 13 години, се е състезавала в пета група 13 – 14 г. Спечелила е златен медал. Неин ръководител в школата е Диана Урчева. Творбите са оценявани от жури в състав: председател Боряна Кадмонова, изпълнителен директор на фондация Еврика. Членове: Григор Цанков, програмен директор на фондация Еврика, Александър Милушев, секретар на ОНЧ "Заря – 1858".

Наградите на лауреатите ще бъдат изпратени по куриер.

Участниците в школата по информационни технологии в ЦПЛР - Троян редовно са завоювали награди в различни конкурси. Успех и в бъдеще!