Четвъртък, 07 Март 2019 19:44

Работилница за декупаж

На 5.03. от 18 часа Информационно-културният център в Троян за пореден път организира  арт събитие. Изненада вероятно за много от участниците беше младото момиче, което щеше да напътства работата на многобройните желаещи да се включат. То е ученичка в 12. клас на СУ "Васил Левски" - Троян.

Стела Василева от малка прави различни неща, докато с течение на времето разбира, че е най-добра в изработване на керамика и в частност - в техниката декупаж. Изучила е сама това приложно изкуство. В превод от френски език декупаж означава ,,изрязвам“ - изготвяне на колаж или на хартиена апликация. Изрязва се мотив или изображение от различен материал .За всекиго от записалите се предварително имаше саксия, която трябваше да оцветят в един цвят по избор и след това водещата показваше как с лепило, лак, салфетка, четки и акрилни бои апликацията украсява саксията. Бяха наредени красиви саксии на авторката, които показваха какъв трябва да е крайният резултат.

Стела е правила самостоятелни изложби в СУ ,,Васил Левски“, във фоайето на троянското читалище, в художествената галерия на гр. Ловеч. Като съавтор е участвала и в други изложби. Има собствен онлайн магазин - stelaart.eu. Stelaart atelie e страницата й във фейсбук.

Целеустремеността на Стела е довела младата дама до чудесни резултати.

Да ѝ пожелаем успех и занапред!