Лятно училище по занаяти

За седма година Националното изложение на художествените занаяти и изкуствата – Орешак организира от 22 до 26 юли 2019г. Лятно училище по занаяти.

Идеята ни е деца на възраст между 10 и 15 години да се докоснат непосредствено до духа на местните културни традиции.  Освен   характерните за троянския край занаяти и приложни изкуства: керамика, дърворезба и пирография тази година предлагаме и народни  песни и танци.

Всеки ден е посветен на отделен занаят. „Младите майстори” изработват сами различни предмети с помощта на утвърдени творци. Освен приятното преживяване при допира с традицията, участниците в лятното училище  ще отнесат и изработените от тях уникални предмети,  които ще им напомнят до следващата година за техните корени.  Допира до богатото културно многообразие на района създава устойчиви връзки на младите хора  с традицията и в този смисъл лятото училище по занаяти се превръща в едно своеобразно училище по родолюбие.

Всичко това  се случва в чудесния парк на Националното изложение, в непосредствена близост до Троянския манастир - в сърцето на Балкана, съхранил  спомена за славни събития от многовековната ни история.

Споделяне